U kan ons vinden op de kerstmarkt in Leuven
van woensdag 7 tem zondag 18 december 2022

18 maanden geleden ging het snuisterhuis dicht. Tijd voor iets anders… Maar wat?

Juwelen…..

Voor iedereen die mij kent leek het logisch, al was het voor mezelf nog niet helder.

Juwelen prijzen doe ik wel al vanaf mijn 10 jaar in de winkels van mijn ouders.

Juwelen maken was al lang voor het snuisterhuis een hobby en elke vakantie ben ik ter plaatse op zoek naar de leukste juwelenshops.

Het afgelopen jaar ben ik getrouwd met Kor en zijn we vijf maanden met onze bus en onze honden door Portugal en Spanje getrokken, wat een avonturen, inspiratie en verhalen!

Helaas ook droeve verhalen… Mijn mama,van wie ik o.a. de liefde voor design meekreeg, overleed. Dat was een zware. Even geen zin meer in nieuwe projecten, om stil te mogen staan in het nu. De reizen hebben daar veel in losgemaakt, van dag tot dag leven zonder plannen of stress.

Bij thuiskomst van onze reis voelde ik dat ik van thuis uit wilde werken. Genieten van elkaar, ons huis en onze beestjes stonden ineens bovenaan mijn prioriteitenlijst.

En tijdens een shopping expeditie in Antwerpen met Bo Human kwam daar ineens het aha-moment, je kent het wel, het moment waarop de lamp van Edison gaat branden 💡

Ik ontdekte een prachtige collectie van een Japanse juweelontwerper die met houtskool werkt.

En daar was het, ik zou juwelen ontwerpen voor ontembare vrouwen! Ruwe bolsters, vanbinnen kleine meisjes die van romantiek houden.

Een juwelencollectie die zowel het pure eenvoudige vertegenwoordigd als ook ronde vormen van zachtheid en zelfliefde. Maar ook passie voor de zee en haar wilde natuur.

Het komt voor mij allemaal samen in mijn nieuwe collectie. Helemaal geïnspireerd door de stukken drijfhout die we op onze huwelijksreis door Spanje en Portugal vonden en verzamelden. De grillige stukken hout staan centraal en worden gecombineerd met edelstenen. Hier gaat mijn creativiteit en inspiratie van stromen! Het resultaat is een heel uiteenlopende collectie met voor elke vrouw een passend ontwerp, gemaakt uit de geschenken die moeder natuur voor ons voorziet.

Op dit moment zijn Kor en ik heel hard aan het werk om een webshop online te krijgen dus hou vooral onze socials in de gaten!

To be continued……..

Ondertussen zitten we niet stil want we staan van 7 tem 18 december 2022 op de kerstmarkt van leuven

Hier alvast een preview van een stuk drijfhout met Azuriet. Binnenkort post ik meer foto’s, nu eerst effe concentreren op de marktjes…

elke torfs juwelen decoratie huisjuweel 2

Artemis, een ontmoeting tussen grilligheid en poreuze zachtheid.

In progress

Liefs Elke 😘