95 lange lederen knoopketting met drijfhout en 2 stenen van ruwe lapis lazuli edelstenen juwelen boho spiritueel hippie tribal symbolen etnisch 5 PhotoRoom

Lapis Lazuli is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn levendige blauwe kleur en intrigerende gouden vlekken. Maar wist je dat deze steen ook tal van fysieke en spirituele voordelen heeft? In deze blogpost zullen we de 10 belangrijkste voordelen van het dragen van Lapis Lazuli in een juweel bespreken en hoe je deze steen in je dagelijks leven kunt inzetten.

Fysieke voordelen van Lapis Lazuli:

  1. Verlicht pijn en ontsteking: Lapis Lazuli wordt traditioneel gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen, vooral in de keel, het hoofd en de sinussen.
  2. Ondersteunt het immuunsysteem: Lapis Lazuli bevat mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor, die het immuunsysteem kunnen ondersteunen en helpen bij het bestrijden van infecties.
  3. Bevordert een goede nachtrust: Lapis Lazuli kan helpen om een goede nachtrust te bevorderen en slapeloosheid te verminderen.
  4. Verbetert de bloedcirculatie: De energie van Lapis Lazuli kan de bloedcirculatie verbeteren, waardoor zuurstof en voedingsstoffen efficiënter door het lichaam worden getransporteerd.
  5. Bevordert een gezonde spijsvertering: Lapis Lazuli kan helpen bij de vertering van voedsel en de opname van voedingsstoffen in het lichaam.

Spirituele voordelen van Lapis Lazuli:

  1. Versterkt spirituele groei: Lapis Lazuli kan helpen bij het openen van het derde oog, waardoor je spirituele groei en bewustzijn kunt vergroten.
  2. Bevordert innerlijke rust: De rustgevende energie van Lapis Lazuli kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van innerlijke rust en kalmte.
  3. Stimuleert creativiteit: Lapis Lazuli kan helpen bij het stimuleren van creativiteit en het verbeteren van je artistieke vaardigheden.
  4. Versterkt communicatie: Lapis Lazuli wordt geassocieerd met de keelchakra en kan helpen bij het verbeteren van communicatie en zelfexpressie.
  5. Helpt bij het vinden van waarheid: Lapis Lazuli wordt geassocieerd met waarheid en helderheid van denken, waardoor het kan helpen bij het vinden van innerlijke waarheid en het versterken van intuïtie.

Hoe kun je Lapis Lazuli inzetten?

Lapis Lazuli kan op verschillende manieren worden gedragen en gebruikt. Hier zijn een paar suggesties:

Naast het dragen van Lapis Lazuli-juwelen, kun je deze prachtige steen ook inzetten voor meditatie en healing. Leg bijvoorbeeld een Lapis Lazuli steen op je derde oog tijdens meditatie om helderheid van geest te bevorderen en een dieper begrip van het leven te krijgen. Daarnaast kun je een Lapis Lazuli steen op een specifieke plek op je lichaam leggen om fysieke pijn te verminderen of om het immuunsysteem te versterken.

Om optimaal te profiteren van de energie van Lapis Lazuli, is het belangrijk om de steen regelmatig te reinigen en op te laden. Je kunt dit doen door de steen onder stromend water te houden, in zon- of maanlicht te leggen of door hem samen te leggen met bergkristal. Door Lapis Lazuli regelmatig te verzorgen en in te zetten, kun je de krachtige werking van deze steen maximaal benutten.

Conclusie:

Lapis Lazuli is een veelzijdige en krachtige steen die zowel fysieke als spirituele voordelen biedt. Het dragen van een Lapis Lazuli-juweel kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens, het bevorderen van creativiteit en concentratie, het versterken van het immuunsysteem en het creëren van een diepere spirituele verbinding. Als je op zoek bent naar een krachtige en mooie steen om aan je collectie toe te voegen, overweeg dan zeker een Lapis Lazuli-juweel!