Natuurlijke edelstenen zijn niet alleen prachtige juwelen, maar ze hebben ook unieke spirituele eigenschappen die ons kunnen helpen in ons dagelijks leven. Hieronder vind je de 3 belangrijkste spirituele eigenschappen van de volgende edelstenen:

edelstenen agaat
edelstenen
 1. Amethist – Amethist staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, het bevorderen van een goede nachtrust en het versterken van de intuïtie.
 2. Turquoise – Turquoise is een beschermende steen die het zelfvertrouwen kan vergroten en kan helpen bij het verlichten van angst en depressie. Het wordt ook geassocieerd met communicatie en kan helpen bij het uiten van emoties.
 3. Citrine – Citrine wordt vaak de “steen van overvloed” genoemd vanwege zijn vermogen om voorspoed en succes aan te trekken. Het kan ook helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het vergroten van de creativiteit.
 4. Agaat – Agaat staat bekend om zijn stabiliserende en beschermende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, het versterken van het zelfvertrouwen en het bevorderen van emotionele rust.
 5. Tijgeroog – Tijgeroog is een beschermende steen die kan helpen bij het verhogen van de wilskracht en het bevorderen van zelfvertrouwen en moed. Het kan ook helpen bij het verlichten van angstgevoelens en het bevorderen van een heldere geest.
 6. Labradoriet – Labradoriet staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en kan helpen bij het afweren van negatieve energie. Het kan ook helpen bij het vergroten van het bewustzijn en het versterken van de intuïtie.
 7. Rozenkwarts – Rozenkwarts is een steen van liefde en kan helpen bij het bevorderen van emotionele genezing en het versterken van relaties. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens.
 8. Lapis Lazuli – Lapis Lazuli kan helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en kalmte, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een diepere spirituele verbinding.
 9. Maansteen – Maansteen wordt geassocieerd met intuïtie en het vrouwelijke. Het kan helpen bij het bevorderen van emotionele genezing en het versterken van relaties, evenals het bevorderen van een goede nachtrust.
 10. Obsidiaan – Obsidiaan is een beschermende steen die kan helpen bij het afweren van negatieve energie. Het kan ook helpen bij het bevorderen van emotionele genezing en het vergroten van het zelfbewustzijn.
 11. Aardbeikwarts: Deze steen heeft een kalmerende energie die kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en stress. Het stimuleert creativiteit en kan je helpen bij het manifesteren van je dromen en doelen.
 12. Peridot: Deze edelsteen is verbonden met het hartchakra en kan helpen bij het loslaten van negatieve emoties en het bevorderen van vergeving en compassie. Het kan ook worden gebruikt om persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling te stimuleren.
 13. Bergkristal: Dit is een van de meest veelzijdige stenen met een zuiverende en beschermende energie. Het kan helpen bij het helder maken van je geest en het versterken van je intuïtie. Bergkristal kan ook worden gebruikt bij meditatie en het bevorderen van innerlijke rust.
 14. Azuriet: Deze blauwe edelsteen staat bekend om zijn krachtige eigenschappen die gericht zijn op het derde oog chakra. Azuriet kan helpen bij het versterken van de intuïtie, het verbeteren van het geheugen en het bevorderen van helderziendheid.
 15. Smaragd: Deze groene edelsteen is verbonden met het hartchakra en kan helpen bij het bevorderen van liefde, compassie en harmonie in relaties. Het kan ook worden gebruikt om zelfvertrouwen en innerlijke kracht te stimuleren.
 16. Saffier: Deze blauwe edelsteen is verbonden met het keelchakra en kan helpen bij het bevorderen van communicatie en expressie. Het kan ook worden gebruikt om rust en helderheid te brengen in geest en emoties.
 17. Jaspis: Deze aardende steen heeft een stabiliserende energie die kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan ook worden gebruikt om focus en concentratie te bevorderen en je te helpen bij het nemen van beslissingen.
 18. Rookkwarts: Deze steen heeft een beschermende en aardende energie die kan helpen bij het loslaten van negatieve emoties en het bevorderen van innerlijke rust. Het kan ook worden gebruikt om energieën in de omgeving te zuiveren.
 19. Aquamarijn: Deze lichtblauwe steen staat bekend om zijn kalmerende en verhelderende energie. Het kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het bevorderen van communicatie en creativiteit.
 20. Herkimer diamant: Deze heldere kwarts is verbonden met het kruinchakra en kan helpen bij het bevorderen van helderheid, inzicht en spirituele ontwikkeling. Het kan ook worden gebruikt om energieën in de omgeving te zuiveren.
 21. Smaragd: Smaragd staat bekend als de steen van liefde en toewijding. Het kan helpen bij het openen van het hartchakra en het bevorderen van positieve relaties en liefde in ons leven. Smaragd is ook een steen van welvaart en kan helpen bij het aantrekken van financiële overvloed.
 22. Saffier: Saffier staat bekend om zijn beschermende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens en het bevorderen van innerlijke rust en vrede. Saffier is ook een steen van wijsheid en kan ons helpen bij het ontwikkelen van onze intuïtie en spirituele verbinding.
 23. Oyster Turquoise: Oyster Turquoise is een prachtige steen die helpt bij het balanceren van onze emoties en het bevorderen van geestelijke helderheid. Het kan ons helpen bij het openen van het derde oogchakra en het ontwikkelen van onze spirituele gaven. Oyster Turquoise is ook een steen van bescherming en kan ons helpen bij het afweren van negatieve energieën.
 24. Zoetwater parel: Zoetwater parels zijn een symbool van zuiverheid en spirituele transformatie. Het kan ons helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en vrede en het versterken van onze spirituele verbinding. Zoetwater parels worden ook geassocieerd met welvaart en overvloed.
 25. Onyx: Onyx is een krachtige beschermende steen die ons kan helpen bij het afweren van negatieve energieën. Het kan ons helpen bij het bevorderen van innerlijke kracht en stabiliteit en het stimuleren van onze intuïtie en spirituele groei.
 26. Rookkwarts: Rookkwarts is een krachtige steen die ons kan helpen bij het bevorderen van geestelijke helderheid en het verminderen van stress en angstgevoelens. Het kan ons helpen bij het afweren van negatieve energieën en het bevorderen van emotionele stabiliteit.
 27. Robijn: Robijn is een steen van passie en levenskracht. Het kan ons helpen bij het bevorderen van creativiteit en het vinden van onze levensdoel. Robijn is ook een steen van liefde en kan ons helpen bij het bevorderen van positieve relaties en het vinden van ware liefde.
 28. Bergkristal: Bergkristal is een krachtige steen die ons kan helpen bij het bevorderen van geestelijke helderheid en spirituele verbinding. Het kan ons helpen bij het afweren van negatieve energieën en het bevorderen van emotionele stabiliteit. Bergkristal wordt ook geassocieerd met genezing en kan ons helpen bij het bevorderen van fysieke en emotionele balans.

Amethist Turquoise citrine agaat tijgeroog labradoriet rozenkwarts lapis lazuli maansteen obsidiaan spinel versteend hout azuriet aquamarijn aardbei kwarts toermalijn jaspis amber ammoniet peridot herkimer diamant smaragd saffier oyster turquoise zoetwater parel onyx rookkwarts robijn bergkristal