Ben je op zoek naar een krachtig juweel dat niet alleen mooi is om te dragen, maar ook voordelen biedt voor je fysieke en spirituele gezondheid? Dan is een tijgeroog juweel misschien wel iets voor jou! In deze blogpost beschrijf ik de 10 voornaamste fysieke en spirituele voordelen van een tijgeroog in een juweel en leg ik uit hoe je ze kunt inzetten.

Tijgeroog is een kwartsvariant met goudkleurige strepen die lijken op de ogen van een tijger. Het wordt beschouwd als een beschermende steen met krachtige energie en helende eigenschappen. Het dragen van een tijgeroog juweel kan verschillende voordelen bieden voor je welzijn, waaronder:

Fysieke voordelen:

 1. Pijnverlichting: Tijgeroog wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
 2. Verbeterde spijsvertering: Tijgeroog kan de spijsvertering bevorderen en helpen bij maag- en darmproblemen.
 3. Versterking van botten: Tijgeroog bevat mineralen zoals siliciumdioxide en calcium, die kunnen helpen bij het versterken van botten en het voorkomen van osteoporose.
 4. Verbeterde bloedcirculatie: Tijgeroog kan de bloedcirculatie verbeteren en de zuurstofvoorziening naar de weefsels in het lichaam verhogen.
 5. Verlichting van ademhalingsproblemen: Tijgeroog kan helpen bij ademhalingsproblemen zoals astma en bronchitis.

Spirituele voordelen:

 1. Bescherming tegen negatieve energie: Tijgeroog wordt beschouwd als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een schild kan bieden tegen slechte invloeden.
 2. Verbeterde intuïtie: Tijgeroog kan de intuïtie versterken en helpen bij het nemen van beslissingen.
 3. Verhoogde moed: Tijgeroog kan helpen bij het overwinnen van angsten en het verhogen van de moed.
 4. Bevordering van helderheid en focus: Tijgeroog kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het vermogen om helder te denken.
 5. Verbeterde zelfreflectie: Tijgeroog kan helpen bij zelfreflectie en het verkrijgen van een dieper inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

Nu je weet welke voordelen een tijgeroog juweel kan bieden, wil je natuurlijk weten hoe je het in je garderobe kan inzetten. Hier zijn enkele ideeën:

 1. Als hanger: Draag een tijgeroog hanger dicht bij je hart om jezelf te beschermen tegen negativiteit en je spirituele gezondheid te bevorderen.
 2. Als armband: Een tijgeroog armband kan helpen bij het verlichten van fysieke pijn en het verbeter